nieuws

Verdere internationale uitbreiding Just-Eat

Snacks

Online maaltijdservice Just-Eat heeft zijn diensten verder uitgebreid naar Italië en Zwitserland. De foodportal heeft de bestaande foodportals ClickEat.it in Italië en Eat.ch in Zwitserland overgenomen. Daarnaast heeft Just-Eat het Canadese YummyWeb.com overgenomen, waarmee het aanbod in Canada is uitgebreid.

Verdere internationale uitbreiding Just-Eat

Om de markt verder te professionaliseren en technologische innovaties te kunnen doen, trok Just-Eat in maart van dit jaar 48 miljoen dollar aan van enkele vooraanstaande private equity fondsen. Nederland is met bijna 2.500 aangesloten restaurants één van de belangrijkste markten voor Just-Eat.

Met deze uitbreiding staat de teller op twaalf landen, verspreid over vier continenten. Wereldwijd zijn nu meer dan 17.000 restaurants aangesloten bij Just-Eat, waar dagelijks meer dan 100.000 verschillende orders worden geplaatst.

Laurens Groenendijk, Managing Director Just-Eat Benelux, over de ambities om verder te groeien in zowel bestaande als nieuwe markten: ‘In bestaande markten doen we dat met name door te blijven innoveren. In nieuwe markten nemen we foodportals over die goed aansluiten bij onze bestaande activiteiten. De overnames in Italië en Zwitserland zijn daar een goed voorbeeld van. Ook door concurrenten over te nemen, zoals nu in Canada, kunnen we verdere groei realiseren’.

ClickEat.it werd vier jaar geleden opgestart door de Italianen Antonino Guarnaccia en Ivan Molella.

Inmiddels zijn meer dan tweehonderd restaurants in Milaan en Rome aangesloten, met keukens die variëren van pizza en sushi tot Mexicaans.

De Zwitserse foodportal Eat.ch is in 2007 opgericht door studenten Reto Graf, Alexander Gouk en Lukas Wder. Graf had in Denemarken ervaren dat online maaltijden bestellen een markt in opkomst was en wilde kijken of dit in Zwitserland ook zou aanslaan. Na een voorzichtig begin in een stad, heeft Eat.ch anno 2011 meer dan 30.000 gebruikers en ruim 250 aangesloten restaurants.

Just-Eat Canada is gevestigd in Toronto en beschikt over zeshonderd aangesloten restaurants. YummyWeb.com is de belangrijkste online maaltijdbezorgdienst in Vancouver, in het westen van Canada. Met de overname van concurrent YummyWeb.com kan Just-Eat Canada tweehonderd restaurants aan zijn bestand toevoegen.

Just-Eat is in 2000 opgericht in Denemarken. Tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Londen. Just-Eat is momenteel aanwezig in twaalf landen, verspreid over vier continenten, en is daarmee volgens eigen zeggen de grootste foodportal ter wereld. In Nederland bundelt het platform de krachten van meer dan 2.400 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino’s, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Reageer op dit artikel