nieuws

Vanreusel promoot snacks met campagne ‘Vette Vrijdag

Snacks

Snackfabrikant Vanreusel houdt samen met de Belgische zender TV Limburg een campagne om het snacken te promoten. De campagne, met de naam Vette Vrijdag, beleeft zijn hoogtepunt tijdens een live TV-show op vrijdag 4 november.

Vanreusel promoot snacks met campagne ‘Vette Vrijdag

De campagne ‘Vette Vrijdag’ is er op gericht om te promoten dat een maal per week lekker eten in de cafetaria kan en mag, en zeker verantwoord is, zegt sales manager Maurice de Kroon namens de Belgische snackfabrikant Vanreusel. De fabrikant wil op deze manier weer meer consumenten richting de cafetaria lokken. ‘De campagne richt zich er op dat je zeker een maal per week een verwenmoment mag inbouwen. Als je in Nederland kijkt lijkt het wel of dat uit den boze is en om dat alsmaar te herhalen wordt het voor de horecaondernemer steeds lastiger om succesvol te kunnen blijven ondernemen. De consument wordt er hoe dan ook door beïnvloed. Wij proberen nu daaraan tegengas te geven en de cafetaria positief naar voren te laten komen.’, aldus de Kroon, die er aan toevoegt dat vet in ‘Vette Vrijdag’ ook staat voor cool en gaaf.

Belgisch kampioenschap frikandellen eten

De campagne beleeft zijn hoogtepunt met een live tv-show op 4 november. Tijdens de show heeft ook het Belgisch kampioenschap frikandellen eten plaats. De inschrijving start op 24 september. Het wordt overigens geen ‘Open’ kampioenschap, de wedstrijd staat alleen open voor Belgische deelnemers.

Social media

De campagne wordt ondersteund met een speciale website en met een Facebook-pagina waar al een aantal Belgische fritures positief reageerde op het initiatief. In de weken voorafgaand aan de liveshow worden dagelijks tv-spotjes vertoond en een week voor de show wordt een reportage uitgezonden.

Onderscheid met supermarkt

De campagne is een onderdeel van de strategie van Vanreusel om cafetaria’s te helpen zich te kunnen onderscheiden van de supermarkt. ‘Dat doen we ook met de social media campagne en speciale website rondom de Frikandel XXl.’

Reageer op dit artikel