nieuws

Urker ‘visser’ wint frikandelwedstrijd

Snacks

Vishandelaar Jurie Noorloos heeft de wedstrijd ‘Creatief met Frikandel XXL’ gewonnen die is gehouden tijdens de huisbeurs Horecafair van apparatuurleverancier Hakvoort in Emmeloord. De vishandelaar bleef twee cafetariahouders voor.

Urker ‘visser’ wint frikandelwedstrijd

Noorloos, van Urker Visboer Noorloos, won de wedstrijd van Hakvoort en snackfabrikant Vanreusel met zijn creatie Surf & Turf, een combinatie van de 250 gram zware Frikandel xxl met ravigottesaus, fijngesneden rode ui en augurk en gebakken gamba’s met een zoete chilisaus. Het gerecht ging vergezeld van een salade met honingtijm-dressing. Noorloos overweegt nu om de frikandel in het menu van zijn viswagen ‘Urker Visboer’ op te nemen.

Op de tweede plaats eindigde het gerechtje van Richard van de Veen van Happy Food in Nijker. Hij serveerde zijn ‘Döner Frikandel XXL’, een in repen gesneden Frikandel XXL met een pitahbroodje met huisgemaakte tzatziki en cajunsaus, vergezeld van een couscous-salade.

De derde plaats was weggelegd voor Nina Visser den Hartog namens de Milkshakebar in Veenendaal. Ze holde de reuzenfrikandel uit met een appelboor en vulde deze met stukjes appel. Ze serveerde hem met onder meer appelstroop, appel-perenmoes en een stoofpeertje met als drankje een appel-bessen milkshake.

Reageer op dit artikel