nieuws

Turks en Italiaans meest favoriete bestel-eten

Snacks

Nederlanders eten het liefst Turks en Italiaans als ze een maaltijd thuis laten bezorgen. En dat eten consumeren ze het liefst vroeg op de avond, blijkt uit onderzoek van bestelsite JustEat.nl.

Turks en Italiaans meest favoriete bestel-eten

Turks en Italiaans zijn favoriet bij Nederlanders. Gevolgd door Chinees, Japans en Amerikaans. In tegenstelling tot Italië, Spanje en Denemarken ontbreekt de eigen keuken in de top vijf van bestelde gerechten.Als we dat Italiaanse eten bestellen is de pizza Margherita veruit het populairst. Pizza’s en pasta’s zijn overigens overal populair, want in elk van de tien onderzochte landen stond de Italiaanse keuken in de top drie. Ook Chinese en Japanse gerechten zijn vrijwel overal geliefd. In Nederland is deze laatste keuken pas sinds 2011 meer in opkomst gekomen.

Nederlanders eten vroeg

Nederlandse koeriers hebben mazzel want ze kunnen relatief vroeg naar huis. Nederlanders eten namelijk bij voorkeur vroeg op de avond. Ruim een kwart van de Nederlanders (23%) begint om vijf uur met het bestellen van gerechten. In Spanje wordt er dan nog lang niet aan het avondeten gedacht, ruim een derde van de Spanjaarden schuift pas na achten aan. Alleen de Noren eten nog vroeger dan de Nederlanders, 28 procent schuift al tussen 16.00 en 17.00 uur aan tafel.

Eetgewoonten

Sommige gewoonten zijn in vrijwel alle landen gelijk. Op zaterdag en zondag wordt het meeste besteld. Op maandag en dinsdag het minste. De drukste besteldag is overal nieuwjaarsdag behalve in België, want daar wordt op 11 november tijdens Wapenstilstandsdag het meest besteld. De grootste eters komen uit Canada. Zij bestellen gemiddeld bijna vijf producten per order, tegen bijvoorbeeld Nederlanders 3,2. Zo blijkt uit een grafiek op de website van JustEat.

Reageer op dit artikel