nieuws

Strop voor Habek Snacks na hamburgeraffaire België

Snacks

Snackfabrikant Habek in Deurne lijkt een flinke strop te lijden in de nasleep van de voedselvergiftiging van tientallen Belgische scouts, enkele weken geleden.

Strop voor Habek Snacks na hamburgeraffaire België

Habek, dat onlangs fuseerde met Beckers, blijkt de leverancier te zijn van de hamburgers onder het merk ‘Autofrit’ die de padvinders ziek maakten. Enkelen van hen belandden zelfs in het ziekenhuis, meldt de website Meatandmeal.nl.

Het vlees bleek te veel stafylokokken te bevatten. Dit is door twee onderzoeken bevestigd.

Nog meer

De Belgische supermarkt Colruyt haalt, naast de hamburgers nu bovendien ook de frikadellen van het merk Resto en de mini-snacks van Autofrit uit de handel. Deze zouden niet voldoen aan de door Colruyt geëiste kwaliteitsnormen.

Gerustgesteld

Klanten die onlangs al een van de betrokken producten opgegeten hebben, worden gerustgesteld door Colruyt: als de producten op de juiste manier ontdooid werden en goed gebakken werden, dan werden de stafylokokken tijdens de bereiding gedood.

De directie van Habek was niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel