nieuws

Strafeisen tot acht jaar tegen cafetariaovervallers

Snacks

Justitie heeft celstraffen geëist tot acht jaar tegen drie cafetariaovervallers die eind vorig jaar Apeldoorn onveilig maakten. Ze overvielen zeker zes cafetaria’s.

Strafeisen tot acht jaar tegen cafetariaovervallers

De mannen werden 28 december op heterdaad betrapt toen ze een New York Pizza overvielen. Omdat een van hen zijn mond voorbij praatte in het huis van bewaring kwamen ze in beeld voor de cafetariaovervallen. De drie bekenden alles.

Ze pleegden de overvallen om aan geld te kopen voor drugs, uitgaan en kleren. Daarbij bedreigden ze het personeel van de cafetaria’s met een pistool.

Tegen een van de daders is acht jaar geëist omdat hij al een lang strafblad heeft. De anderen moeten volgens de officier van justitie voor zes en vijf jaar achter de tralies. Uit te zitten voor een eventuele behandeling begint. De uitspraak van de rechter volgt later.

Reageer op dit artikel