nieuws

Sterrenkok Ferran Adria wil pizza’s maken

Snacks

De Spaanse topkok Ferran Adria heeft het plan opgevat om samen met zijn broer Alberto een pizzarestaurant te openen in Barcelona. De moleculaire keuken laat Adria even achter zich: het zouden gewone pizza’s worden, zonder fratsen. Er komt geen schuim of stikstof aan te pas.

Sterrenkok Ferran Adria wil pizza’s maken

Omdat het maken van een goede pizza niet eenvoudig is – zelfs niet voor een topkok als Adria – zijn de broers in Italië in de leer gegaan bij traditionele pizzabakkers.

Concurrentie met Italianen

Volgens de krant Los Angeles Times is Alberto al eerder naar Italië vertrokken om daar het recept voor Panettone te verkrijgen. Maar wat betreft dit zoete brood met vruchten wilde Alberto Adria de concurrentie met de Italianen niet aangaan, verklaart hij in een Spaanse krant. ‘Maar voor pizza is het anders. Ferran houdt er gewoon zo van. Waarom kunnen wij geen fatsoenlijke pizza krijgen in Barcelona? Wij zullen diegene zijn die het gaan proberen.’

Of het zo verstandig is om een pizzeria te starten in Spanje is nog maar de vraag. Pizza Hut kondige onlangs aan honderd van de 134 vestigingen in Spanje te sluiten, zo meldt cafe-future.net.

Reageer op dit artikel