nieuws

Stationshoreca Utrecht geplaagd door muizen

Snacks

Bij de AH to go op het Centraal Station van Utrecht lopen de muizen over de afgebakken pistoletjes. De beelden van de muizen zijn te zien op internet.

Stationshoreca Utrecht geplaagd door muizen

De beelden, die op videosite Youtube zijn te zien brengen veel ophef te weeg. AH zit in zak en as en heeft het personeel een spreekverbod opgelegd, bericht het AD.

Broodjes die zijn aangevreten zijn uit het schap gehaald en vernietigd. Franchisenemer Servex, die vrijwel alle horeca-activiteiten op de stations beheert, intensiveert de ongediertebestrijding. Ook de broodjesformule C’est du Pain heeft met overlast van muizen te maken.

Volgens een woordvoerder van Servex is de overlast de laatste weken toegenomen door werkzaamheden in het station. Dat zet de muizen in beweging en die wijken uit naar de horecazaken. De onderneming heeft twee ongediertebestrijders ingeschakeld om de overlast te bestrijden.

De Voedsel en Waren Autoriteit reageert tamelijk laconiek op de beelden. ‘Elke oude binnenstad heeft muizen’, zegt een woordvoerder in het AD. ‘Als we elk restaurant moeten sluiten waar we muizen tegenkomen moet iedereen in Almere gaan eten.’ De beelden zijn volgens de keuringsdienst geen reden om AH to go te sluiten.

Eerder dit jaar ontstond in New York veel ophef toen beelden van ratten op Youtube verschenen. Toen werden in de nasleep diverse vestigingen van onder meer Taco Bell, KFC en Pizza Hut gesloten door de locale voedselautoriteiten.

Reageer op dit artikel