nieuws

Snacks steeds minder ongezond

Snacks

Snacks worden steeds minder ongezond. In doorgaans ongezonde snacks zitten beduidend minder ongezonde vetten. Dat blijkt uit een rapport van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.

Snacks steeds minder ongezond

Volgens het onderzoek bevatten snacks als chips en patat minder verzadigde vetten en zogenoemde transvetten, doordat consumenten en horecaondernemers steeds vaker vloeibare margarines en frituurvetten met een gunstige vetzuursamenstelling gebruiken.

Vloeibaar vet
In de task force werken onder meer het Productschap Margarine Vetten en Oliën, Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie samen. De organisatie wil de hoeveelheid transvetzuren en verzadigd vet in voeding verlagen.

Vloeibare producten hebben een hoog gehalte aan goede onverzadigde vetzuren en een laag gehalte aan verzadigde vetten en transvetten, aldus het rapport.

Ongeveer tachtig procent van het gebruikte frituurvet in de detailhandel is inmiddels vloeibaar. De helft van de cafetaria’s gebruikt vloeibaar frituurvet.

Reageer op dit artikel