nieuws

Snacks moeten eind maken aan ganzenoverschot

Snacks

Snacks bereid van wilde ganzen moeten een einde maken aan het ganzenoverschot in Nederland. Voedseladviseur Mark Soetman, adviseur duurzame voedselketen, stelt voor ze ondermeer tot kroketten en frikandellen te verwerken.

Snacks moeten eind maken aan ganzenoverschot

Soetman zegt in het AD dat de producten al binnen twee maanden in het schap van de supermarkt kunnen liggen. Maar hij mikt ook op horeca en cafetaria’s, want die kunnen het product bekend maken bij de consument.

In Nederland worden jaarlijks 200.000 ganzen afgeschoten omdat ze overlast veroorzaken maar er wordt amper gans gegeten. Het overgrote deel verdwijnt daarom volgens Soetman in verbrandingsovens en dat is hem, als adviseur duurzame voedselketen, een doorn in het oog. Goed bereidde gans is volgens hem een lekker en mager stukje vlees.

Reageer op dit artikel