nieuws

Snacks dierentuinen diervriendelijker

Snacks

Dierentuinen introduceerden afgelopen jaar snacks van diervriendelijker vlees zoals biologische kroketten, frikadellen, gehaktballen en hamburgers. Dat blijkt uit een inventarisatie van Wakker Dier bij 14 dierentuinen.

Snacks dierentuinen diervriendelijker

Vorig jaar bleek dat vrijwel alle vlees(snacks) in de dierentuinenrestaurants uit de dieronvriendelijke vee-industrie kwam en dat de vis vaak niet van verantwoorde herkomst was. Slechts een viertal dierenparken serveerden toen diervriendelijke snacks.

Veel dierentuinen hebben dit jaar de menukaarten in hun horeca diervriendelijker gemaakt, nadat Wakker Dier dit vorig jaar aan de kaak stelde. Vooral biologische snacks blijken nu in trek.

Wakker Dier is van plan de controle volgend jaar weer te houden. Veel dierentuinen gebruiken bijvoorbeeld nog eieren van kippen die nooit buiten komen.

Reageer op dit artikel