nieuws

Snackfabriek Beckers in Tilburg wordt op termijn gesloten

Snacks

De snackfabriek van Wessanen in Tilburg, waar van oudsher onder andere de frikandellen van Beckers worden gemaakt, gaat op termijn dicht. De sluiting is het gevolg van de oprichting van een nieuw bedrijf door Rabo Capital en Koninklijke Wessanen.

Snackfabriek Beckers in Tilburg wordt op termijn gesloten

De productie van de snacks van Beckers wordt overgeheveld naar de productiefaciliteit van Habek Snacks in Deurne, dat al eigendom is van participatiemaatschappij Rabo Capital. Ook de productiefaciliteit van Wessanen in het Belgische Bocholt zal deel uitmaken van de nieuwe vennootschap.

Het merk Beckers blijft eigendom van Wessanen. De traditionele snacks zullen echter door het nieuwe snackbedrijf worden geproduceerd en geleverd.
Henk Spoon, algemeen directeur van Wessanen Nederlandzegt in een persbericht tevreden te zijn. ‘Het stelt ons in staat om ons te concentreren op de uitbouw van merken als Beckers.’’

Habek produceerde tot nu toe hamburgers, frikandellen en kroketten, vooral voor private labels. Het bedrijf is daarnaast gespecialiseerd in de productie van halal snacks.

De mededingingsautoriteiten dienen overigens ook nog hun fiat aan de samenwerking te geven.

Reageer op dit artikel