nieuws

‘Snackbars azen op coffeeshops

Snacks

In Rotterdam is angst ontstaan dat leegstaande coffeeshops bij scholen gebruikt worden om snackbars en kroegen in te vestigen. Door een verscherpt coffeeshopbeleid moeten coffeeshops in een straal van tweehonderd meter rondom scholen verdwijnen.

‘Snackbars azen op coffeeshops

Volgens raadslid Tom Harreman zijn snacks van cafetaria’s en alcohol in kroegen ook een gevaar voor de schoolgaande jeugd. Volgens Harreman vergroot ‘verkeerde horeca’ rondom scholen de kans op spijbelen en een ongezonde levensstijl.

De PvdA in Rotterdam heeft het stadsbestuur daarom vragen gesteld over de bestemming van de coffeeshops die leegkomen door het nieuwe beleid. In een straal van tweehonderd meter rondom scholen mag zich geen coffeeshop mee bevinden.

Reageer op dit artikel