nieuws

Salade soms onterecht gezond imago

Snacks

Salades hebben een gezond imago en zijn dat meestal ook. Meestal, maar niet altijd. Zonder op te letten, een salade bestellen bij Amerikaanse fastfoodbedrijven kan zomaar een caloriebom opleveren die 240 kilocalorieën meer bevat dan een hamburger.

Salade soms onterecht gezond imago

Een salade met een lekkere dressing aangevuld met eventueel wat kaas en croutons moét toch beter zijn dan een hamburger. Schijn bedriegt, Michelle Theall van de McClatchy-Tribune News Service heeft het uitgezocht.

Als je bij hamburgerketen Wendy’s een mandarijn/kipsalade bestelt met amandelen, dressing en noodles krijg je een ware caloriebom binnen. Deze bevat maar liefst 590 kilocalorieën tegen 350 in de hamburger.
Zit het met het vetgehalte dan beter? Nee ook niet, de salade bevat 34 gram vet en de hamburger 17 gram.

Reageer op dit artikel