nieuws

Rome verbiedt snacken rond monumenten

Snacks

Rome heeft een nieuwe wet aangenomen, waarin het is verboden snacks te eten in de buurt van de vele monumenten in de stad. De wet geldt van 1 juli tot 1 oktober, en richt zich dus voornamelijk op toeristen.

Rome verbiedt snacken rond monumenten

Wie op de rand van de Trevi-fontein wordt betrapt met een ijsje of een stuk pizza riskeert een boete van 50 euro, meldt Het laatste Nieuws. Ook een boterham van thuis en zelfs het drinken van iets anders dan water is verboden op of nabij de monumenten in de stad.

De eerste boetes zijn al uitgedeeld: drie Tunesische toeristen zaten op de Spaanse Trappen, en dronken en aten daar wat.

De lokale overheid wil naar eigen zeggen de artistieke en historische waarde van de monumenten bewaren, toeristen reageren verontwaardigd. ‘Het is weer een manier om toeristen kaal te plukken’, aldus een Amerikaanse studente.

Rome ontvangt zo’n 15 miljoen toeristen per jaar, de politie zal zich dan ook beperken tot controles bij de bekendste en drukste monumenten.

Reageer op dit artikel