nieuws

PvdA-nota: ‘geen hamburgers eten

Snacks

De Europeanen moeten hun eetgewoonten aanpassen: geen Amerikaans maar een Zuid-Europees dieet. ‘Met minder vlees en meer granen.’ Dat staat in de eerste conceptversie van het PvdA-programma voor de Europese verkiezingen van volgend jaar juni.

PvdA-nota: ‘geen hamburgers eten

Het programma, dat dinsdag is bekendgemaakt, werd opgesteld onder leiding van oud-minister Jan Pronk. Hij pleit voor een voedselvoorziening waarbij minder landbouwgrond wordt gebruikt, minder pesticiden, minder uitstoot van broeikasgassen en minder vervuiling. Bovendien moet Europa overstappen op duurzame landbouw tegen lagere kosten.

De programmacommissie van Pronk wil verder de traditionele visserij sterk beperken en de overgang naar diervriendelijke visserij bevorderen. PvdA’ers kunnen tot 18 oktober reageren op het concept van Pronk. De Europese verkiezingen zijn volgend jaar op 4 juni.

Reageer op dit artikel