nieuws

Prijsproblemen met dubbele cheeseburger

Snacks

Het lukt vestigingen van McDonald’s in de Verenigde Staten steeds minder vaak om de dubbele cheeseburger voor een dollar aan te bieden. Door oplopende kosten van brood en zuivel wordt steeds vaker een streep gezet door het ‘dollarmenu’.

Prijsproblemen met dubbele cheeseburger

Door de oplopende kosten en het niet meer kunnen aanbieden van de dubbele cheeseburger voor één dollar, wordt er steeds meer geëxperimenteerd met alternatieve versies. Zo worden er cheeseburgers verkocht met één plak kaas of zelfs helemaal geen kaas.

McDonald’s verwacht dat het einde van de prijsstijging nog niet in zicht is. Naast zuivelprijzen stijgen ook de prijzen van vlees alsmaar. De prijzen van een dubbele cheeseburger kunnen momenteel oplopen tot 1,19 US dollar.

Een woordvoerder van de burgergigant laat weten dat in ons land dit probleem niet bestaat. Dit omdat de fastfoodketen in Europa op grote schaal zijn producten inkoopt. Daardoor heeft het minder last van prijsstijgingen.

Reageer op dit artikel