nieuws

Prijs Big Mac moet omhoog

Snacks

McDonald’s, de grootste restaurantketen ter wereld, gaat op bepaalde locaties de prijzen van zijn Big Mac, menu’s en milkshakes verhogen om tegenwicht te bieden aan sterk oplopende voedselprijzen.

Prijs Big Mac moet omhoog

Dat zei de financiële topman van het concern maandag bij de presentatie van de jaarcijfers. McDonald‘s verwacht dat tien producten die goed zijn voor 75 procent van zijn inkoopkosten dit jaar duurder worden.

De fastfoodketen denkt dat de prijzen in de VS met 2 tot 2,5 procent omhoog gaan en in Europa met 3,5 tot 4,5 procent. ‘We zullen de prijzen verhogen daar waar dat logisch is’, aldus Pete Bensen. McDonald’s wil wat van de kostenstijgingen, maar niet alles, doorberekenen aan de klant.

McDonald‘s kijkt wel uit om de prijzen te ver op te schroevenn. ’We zullen onze klanten niet wegjagen’, zei topman Bensen.

Reageer op dit artikel