nieuws

Pizzatycoon zoekt zijn oude liefde

Snacks

Pizzatycoon John Schnatter van pizzaketen Papa John’s is op zoek naar zijn oude Chevrolet Camaro Z28. Hij verkocht de door hem zo geliefde auto toen hij geld nodig had om de keten op te richten.

Pizzatycoon zoekt zijn oude liefde

Vijfentwintig jaar geleden verkocht Schnatter op 22-jarige leeftijd zijn geliefde Camaro toen hij geld nodig had om de eerste vestiging van wat nu pizza-imperium Papa John’s is, op te richten. Toentertijd was de auto, een zogenaamde muscle car (spierballen auto), voor veel jongens een droom.

Startkapitaal

De verkoop bleef niet zonder gevolgen. Van de opbrengst, zijn startkapitaal, kocht Schnatter voor $1600 dollar aan keukenapparatuur waarmee hij vanuit de bezemkast van zijn vaders restaurant//diner pizza’s begon te bezorgen. Papa John’s, waarvan Schnatter nog steeds CEO is, is nu de derde pizzaketen ter wereld en telt ongeveer 3400 vestigingen op zes continenten

Zoektocht

Om het 25-jarig bestaan te vieren is Schnatter, vanwege sentimentele redenen, nu op zoek naar de auto ‘waar het allemaal mee begon.’ Hij looft zelfs een beloning uit van $25.000 voor de gouden tip die hem naar de auto leidt. Om aandacht te trekken voor zijn zoektocht, en natuurlijk zijn bedrijf, start Schnatter een roadtrip door Amerika in een replica van zijn oude Camaro. Gedurende deze trektocht kunnen vaste gasten de directeur zo af en toe en hier en daar aan de deur verwachten. Hij bezorgt dan zelf een gratis pizza.

Van de zoektocht wordt verslag gedaan op www.papasroadtrip.com

Reageer op dit artikel