nieuws

Pizzabaas ten einde raad door bedreiging

Snacks

Ömar Bal, eigenaar van pizzazaak Baly in Culemborg is ten einde raad. De afgelopen weken is hij tweemaal bedreigd en zijn de ruiten van zijn zaak meermalen ingegooid. Drie jaar runt hij aan de Beethovenlaan z’n zaak met Turkse én Italiaanse pizza’s, maar in oktober ging het mis. Een onbekende man kwam z’n zaak binnen, bedreigde hem, en probeerde hem met een stoel te slaan.

Pizzabaas ten einde raad door bedreiging

Waarom de man dat deed is Bal een raadsel. Hij noemt het ‘maffiapraktijken’. Bal deed aangifte en nadat de man, een 34-jarige plaatsgenoot, drie dagen later weer z’n zaak had bezocht, werd hij nog diezelfde dag door de politie opgepakt.

Geen eenmansactie

Maar terwijl de man vast zat, ging voor de eerste keer de ruit eruit bij Bal. Die is er daarom van overtuigd dat het geen eenmansactie betreft. ‘,Je weet nooit wanneer ze komen. En het is ook niet goed voor m’n klandizie. Er moet iets gebeuren. De politie doet haar best, maar heeft te weinig macht’, vertelt de bange Bal.

Mail naar B&W

De man kwam na drie dagen weer vrij. Nog drie keer na die tijd zijn z’n ruiten eraan gegaan. Ten einde raad heeft Bal nu een mail naar de burgemeester en het college gestuurd. ,,Ze moeten mij en mijn zaak beveiligen. Er moet gewoon iets aan gedaan worden.”

’Zogauw we hem zien, is hij voor ons’

Woordvoerder Ben van Ingen Schenau van de Politie Regio Gelderland-Zuid bevestigt Bals verhaal. De politie is er verder van overtuigd dat de 34-jarige verdachte Bal op 30 oktober nogmaals bedreigd heeft. ,,Sindsdien zijn we naar de man op zoek, maar hij houdt zich schuil. Zo gauw we hem zien, is hij voor ons.”

Gemeente bekend met probleem

In de nacht van donderdag op vrijdag, ging voor de laatste keer de voorruit van de pizzaria aan diggelen. De gemeente laat weten bekend te zijn met Bals problemen. Er wordt over de kwestie overlegd met de politie.

Reageer op dit artikel