nieuws

‘Pizzaatje bellen’ boven poolcirkel

Snacks

De bezorging van pizza’s gebeurt in ons land veelal per brommer. Soms zet een pizzeria een auto of busje in. In de koudste Amerikaanse staat, Alaska, kiezen ze voor een wel heel luxe vervoersmiddelen om verse pizza’s bij Eskimo’s in de koude, afgelegen gebieden te bezorgen.

‘Pizzaatje bellen’ boven poolcirkel

Daar wordt een vliegtuig ingezet, zo meldt Elseviersvoedingsmiddelenindustrie.nl. De pizza’s worden gemaakt door een pizzeria op het vliegveld van None. Ze worden op de reguliere lijndiensten gratis meegenomen door de regionale luchtvaartmaatschappij Frontier Flying Service.

De pizza’s zijn bedekt met onder andere feta, Canadees spek en kip. De tot ver boven de poolcirkel wonende Eskimo’s kunnen kiezen uit meer dan dertig verschillende soorten, waaronder een Mexicaanse en mediterrane pizza. De goedkoopste pizza kost 16 dollar. Voor de extra grote specialiteit moet 32 dollar worden neergelegd.

Reageer op dit artikel