nieuws

Ophef over Asterix in reclame McDonald’s

Snacks

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft de Franse stripfiguur Astérix ingeschakeld om zijn etenswaar aan de man te brengen. De kleine Galliër die Romeinse legioenen weerstaat, slaagt er kennelijk niet in de multinational McDonald’s buiten de deur te houden, want in de reclame eet hij op een feestmaal in zijn dorpje een hamburger en patat van McDonald’s.

Ophef over Asterix in reclame McDonald’s

Enkele Fransen uiten hun boosheid op internet over Astérix’ commerciële en gastronomische activiteiten. De Amerikaanse gigant McDonald’s wordt vaak in Frankrijk gezien als de duidelijkste uitwas van het Amerikaanse cultuurimperialisme dat de Franse goede smaak en eerlijke productie ondermijnt.

De succesvolle komische strip Asterix en Obelix, waar sinds 1959 meer dan 325 miljoen exemplaren van zijn verkocht, zou juist om het verzet tegen een buitenlandse overmacht draaien, menen veel geschokte bloggers.

Reageer op dit artikel