nieuws

Online bestellen levert bezorger meer fooi op

Snacks

Bezorgers van pizza’s, spare ribs of andere eetbestellingen krijgen gemiddeld 1,20 euro fooi per bestelling. Bij bestellingen via internet is de kans op fooi voor bezorgers iets groter dan wanneer een bestelling per telefoon wordt doorgegeven. Dat en meer blijkt uit onderzoek.

Online bestellen levert bezorger meer fooi op

Trendbox hield in opdracht van Thuisbezorgd.nl een onderzoek naar de bezorg- en afhaalmarkt en presenteerde deze week de uitkomsten.

De gemiddelde fooi per bestelling bedraagt 1,20 euro. Bij online bestellingen wordt in 69 procent van de gevallen een fooi gegeven. Bij telefonische bestellingen is dat met 66 procent iets minder. Thuisbezorgd.nl vermoedt dat de over het algemeen snellere aflevering van een online bestelling daaraan debet is.

Vrouwen

Verder blijkt uit het onderzoek dat mensen met een relatief laag inkomen vaker online maaltijden bestellen dan mensen een hoog inkomen. Bij laag inkomen wordt uitgegaan van 25.000 euro bruto per jaar. Onder hoog inkomen wordt een jaarinkomen van meer dan 40.000 euro bruto per jaar verstaan.

Ook blijkt dat vrouwen vaker bepalen dat er eten worden besteld en wat er wordt besteld. Bij online bestellingen is de invloed van de vrouw iets groter dan bij telefonische bestellingen. Waar mannen over het algemeen Chinees bestellen, kiest de vrouw meestal een pizza.

Ook verschillen voorkeuren per leeftijdscategorie. Jongeren bestellen vaker bij een pizzeria, terwijl ouderen meestal Chinees of Indonesisch eten bestellen.

Reageer op dit artikel