nieuws

Onderzoek: Welke Amerikaanse stad telt meeste fastfoodgebruikers?

Snacks

De bewoners van de Amerikaanse stad Greenville kunnen maar niet genoeg krijgen van hamburgers en frites. Maar liefst 59 procent van de bevolking mag zich heavy user noemen want bezoekt meer dan twaalf keer per maand een fastfood bedrijf.

Onderzoek: Welke Amerikaanse stad telt meeste fastfoodgebruikers?

Gemiddeld bezoeken de heavy users van Greenville 35,5 keer per maand een quick service restaurant en zijn daarmee goed voor 92 procent van het totale aantal bezoeken. Daarmee is Greenville de nummer 1 markt van fastfood gebruikers in de Verenigde Staten, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Sandelman&Associates. Greenville wordt op de voet gevolgd door MCAllen (Texas), met 58 procent van de bevolking die meer dan 12 keer maandelijks fastfood gebruiken.
Aan de andere kant van het spectrum ligt Portland in Maine, ‘slechts’ 27 procent van de inwoners bezoekt 12 keer of meer per maand een McDonald’s, KFC of ander fastfoodbedrijf.

bezoekfrequentie
Onderzocht werd ook hoe vaak de bezoekers van fastfoodrestaurants dat maandelijks doen, dus zonder daarin de mensen mee te tellen die nooit een fastfoodbedrijf bezoeken. De gemiddelde fastfoodgebruiker in Amerika bezoekt 17,1 keer per maand een fastfoodbedrijf. De fastfoodeters van McAllen in Texas spannen echter de kroon als het om het aantal bezoeken gaat. Die eten liefst 24,9 keer per maand fastfood, overigens op de voet gevolgd door de restaurantbezoekers van het al eerder genoemde Greenville met 23,9 keer.

Reageer op dit artikel