nieuws

NS weerspreekt wankelen vastgoedtak

Snacks

NS Vastgoed wankelt, kopte de Telegraaf afgelopen zaterdag. ‘Deze conclusie is volstrekt uit de lucht gegrepen’, reageert NS Poort.

NS weerspreekt wankelen vastgoedtak

NS Poort is niet blij met deze uitspraak meldt ElsevierRetail.nl. ‘Wij zijn nog steeds een solide onderdeel van NS. Van een financiële injectie vanuit NS Groep is geen sprake. Wel staat het resultaat onder druk als gevolg van effecten van de kredietcrisis. NS Poort is wat dat betreft niet anders dan veel andere bedrijven. Sommige vastgoedprojecten gaan niet door of niet in dezelfde vorm. Dat is bekend. De groei van de consumptie op stations lijkt te vertragen.’

Management en medewerkers van NS Poort onderzoeken daarom samen mogelijkheden om kosten te besparen en spreken met elkaar over slimmer werken en aanvullende kansen.’Het is juist dat binnen NS Poort bezuinigingen worden doorgevoerd, zoals bij voorkeur niet extern vergaderen en het beperken van inhuur. NS Poort let op de kosten, zoals veel bedrijven en mensen nu ook doen.’

Servex heeft de exploitatie van diverse horeca- en retailformules op de stations in handen. Daaronder vallen tien eigen formules met bekende namen als Wizzl, Kiosk, Smullers, De Brooodzaak en het nieuwe pasta-to-go concept – Julia’s. Daarnaast voert Servex zes formules onder franchise waaronder Burger King, AH to go, New York Pizza en SWIRLS.

Reageer op dit artikel