nieuws

Nederlandse expat mist kroket

Snacks

Nederlanders die in het buitenland werken, missen vooral de kroket en de frikandel. Uit een onderzoek van de Wereldomroep onder 1300 expats blijkt dinsdag dat bijna de helft van de ondervraagden deze snacks mist.

Nederlandse expat mist kroket

Andere geliefde eetwaren zijn haring, drop en stroopwafels. Een reden om naar Nederland terug te keren is het echter niet.

Hoewel 60 procent soms en 10 procent regelmatig tot vaak Nederland mist, zegt ruim 40 procent nooit last van heimwee te hebben. Wat Nederlandse expats het meest missen is de familie, gevolgd door vrienden en typisch Nederlandse etenswaren.

Pakjesavond

Sinterklaas is ook in het buitenland populair. Ruim een kwart van de ondervraagden doet aan pakjesavond. Bijna 40 procent zet met de jaarwisseling de frituur aan om oliebollen te bakken.

Vorig week was de kroket ook al in het nieuws als het gaat om geliefde snack in het buitenland. De kroket staat voor Nederduitsers, Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen, hoog op het lijst van heimweesnacks.

Reageer op dit artikel