nieuws

Nederlandse Big Mac relatief goedkoop

Snacks

In vergelijking met andere Europese landen is de prijs van de Nederlandse Big Mac, met € 3,15 relatief laag. De duurste Big Mac wordt dit jaar in Noorwegen verkocht voor € 4,88, Polen is het goedkoopst met een prijs van € 1,47.

Nederlandse Big Mac relatief goedkoop

Dat blijkt uit de jaarlijkse Big Mac Index van Van Spronsen & Partners uit Leiderdorp. Dit jaar is de prijs van de Big Mac in Nederland met 5 procent gestegen, van 3 euro naar 3,15 euro.

In 15 van de 29 onderzochte landen is de Big Mac duurder dan in Nederland. De gemiddelde prijs van een Big Mac in Europa is 3,04 euro. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2008.

De prijs in de Eurolanden ligt een behoorlijk stuk hoger, gemiddeld 3,28 euro. Noorwegen is voor het eerst dit jaar het duurste land waardoor Zwitserland verstoten wordt van de eerste plaats.

In vergelijking met 2008 (3,77 euro) is de Noorse Big Mac 29,5 procent duurder geworden (4,88 euro). Voor de voordeligste Big Mac kan een liefhebber het beste naar Polen, waar het broodje 1,47 euro kost.

Een Nederlander moet gemiddeld 15 minuten werken om één Big Mac te kunnen betalen. Hiermee staat Nederland op nummer vijf van de ranglijst.

Reageer op dit artikel