nieuws

Nederlander geeft junkfood niet op

Snacks

Al let driekwart van de Nederlanders op wat ze eten om gezond te blijven, een groot deel is niet van plan junkfood op te geven. Zij genieten te veel van een hamburger. Vooral jongeren houden van een vette hap. Een kwart probeert slechte eetgewoonten te compenseren door te sporten.

Nederlander geeft junkfood niet op

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Synovate. Opvallend is dat Amerikanen niet het meest verslaafd zijn aan fastfood. De Bulgaren staan op nummer een. In Bulgarije weigert ruim twee derde hamburgers op te geven. In Amerika en Engeland is dit 44 procent.

Veel Nederlanders eten junkfood om zichzelf te troosten, liet een woordvoerster van het onderzoeksbureau vrijdag weten. Vooral vrouwen en hoogopgeleiden doen dit.

Reageer op dit artikel