nieuws

Museum toont 18 jaargangen hamburger

Snacks

Matt Malmgren beheert een bizarre collectie van 18 ‘gemummificeerde’ hamburgers. Sinds 1989 koopt hij elk jaar op 1 januari een hamburger bij McDonald’s, en bewaart deze in zijn kelder. Op internet plaatst hij foto’s van zijn verzameling, die hij ‘Het Hamburgermuseum’ noemt.

Museum toont 18 jaargangen hamburger

Je koopt twee hamburgers, eet er één en stopt de ander in je jaszak. Die vergeet je vervolgens, en als je na een jaar de jas uit de kast trekt, ontdek je een perfect geconserveerde hamburger in de zak. Zo ongeveer verging het Amerikaan Matt Malmgren in 1989.

Toen hij de hamburger aan vrienden liet zien geloofde niemand hem, dus besloot hij het kunstje te herhalen. Zo legde hij de basis van wat een collectie van 18 jaargangen aan hamburgers werd, waarschijnlijk het enige hamburgermuseum ter wereld.

Sinds 1989 is zijn bewaartechniek sterk verbeterd, de eerste hamburger is inmiddels flink uit elkaar gevallen, maar die uit 2003 ziet er nog uit of hij gisteren gebakken is.

Zijn collectie is te zien op de website TheBestDayEver.com, waar ook een filmpje staat over het ontstaan van het Hamburgermuseum.

Reageer op dit artikel