nieuws

Meesterijsbereider Theo Clevers in finale De Smaak van NL

Snacks

Theo Clevers en paprikateler Annette Hermans staan met hun oranje paprika-ijs samen in de finale van De Smaak van NL. Ze worden daar vergezeld door onder meer de asperge bitterbal van John Korsten en John Teeuwen van Van Vollegrond in Panningen.

Meesterijsbereider Theo Clevers in finale De Smaak van NL

Clevers en Hermans van teler Hermans-Walter hebben de finale van De Smaak van NL gehaald met hun oranje paprika-ijs dat ze begin dit jaar al tijdens de BBB in Maastricht lieten proeven. Teler Hermans wil zo bekendheid geven aan de oranje paprika met zijn zoete en volle smaak. Clevers laat zien dat je met ijs meer kunt maken dan een obligaat dessert. Volgens beiden is het ijs een prima product voor de horeca en te gebruiken in voor- en tussengerechtjes.

Bitterbal

De aspergebitterbal van Korsten Teeuwen wordt ambachtelijk bereid met verse asperges uit Peel en Maas. Het bijzondere van de aspergebitterbal is de combinatie van een traditioneel oer-Hollands product met een regionaal seizoensproduct.

Stemmen op favoriet

Stemmen op deze en de andere zeven finalisten kan op de speciale website van Syntens. Daar zijn ook filmpjes te zien van alle finalisten.

De Smaak van NL is een wedstrijd van innovatiecentrum Syntens, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl waarbij naar het lekkerste en smaakvolste product van Nederland wordt gezocht.

Reageer op dit artikel