nieuws

McMobiel’ nieuwste vinding McDonald’s

Snacks

Hamburgers bestellen en betalen met je mobieltje, het kan bij een McDonald’s-filiaal in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Of de service ook in andere landen beschikbaar komt is nog de vraag.

McMobiel’ nieuwste vinding McDonald’s

Het mobiele systeem biedt klanten de mogelijkheid vanaf hun tafeltje met de mobiele telefoon de bestelling te plaatsen. Het systeem stuurt een sms-bericht als het bestelde klaar staat aan de counter.

Gebruik van het systeem kost -zeker de eerste keer- wat meer tijd dan aan de kassa, maar als er lange rijen staan is het de moeite waard, meldt de Koreaanse krant Korea Times.

Om gebruik te kunnen maken van het systeem moet de klant speciale software installeren op de telefoon.

Beltegoed

Op elke tafel is een reader aanwezig die in het toestel moet worden geplugd, waarmee op een menu dat is uitgerust met radiochips kan worden aangewezen wat men wil bestellen. De rekening wordt van het beltegoed afgehaald.

De techniek is ontwikkeld door een Koreaans telecommunicatiebedrijf, wat eenzelfde systeem ontwierp voor het openbaar vervoer in Seoul.

Niet in Nederland

McDonald’s Korea is enthousiast over het vorige week in gebruik genomen systeem, maar zegt vooralsnog niet van plan te zijn het ook in andere vestigingen, laat staan andere landen, te installeren.

In Nederland zal het systeem voorlopig niet geïntroduceerd worden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van radiogolven, moet over een zendlicentie worden beschikt, en die is niet makkelijk te verkrijgen.

Meer nieuws over McDonald’s:

Reageer op dit artikel