nieuws

McDonald’s wil uitbreiden in China

Snacks

Hamburgerketen McDonald’s wil in 2013 in China 2.000 restaurants hebben. Dit betekent een forse uitbreiding van het aantal vestigingen in de Volksrepubliek.

McDonald’s wil uitbreiden in China

De Aziatische president van McDonald’s noemt China de snelst groeiende hamburgermarkt en daar wil de keten van profiteren. Dus werden er vorig jaar 150 nieuwe vestigingen geopend en komen er dit jaar 150 tot 175 hamburgerrestaurants bij.

Ook komt er een Hamburger University in China. Op deze universiteit, die in Shanghai zal komen, wordt jong talent opgeleid. Want wil McDonald’s ook in de komende jaren in China een speler van betekenis blijven, dan zal verder groeien wel noodzakelijk zijn.

Fastfood marktleider

McDonald’s is nog geen marktleider in de fastfood wereld van China. Die positie wordt ingenomen door de KFC. Hoeveel KFC’s er exact zijn in China is onbekend, maar de 2.000 vestigingen zijn ze er al voorbij, meldt China.blog.nl.

De uitbreidingsplannen van McDonald’s komen enkele dagen nadat uit onderzoek bekend werd dat Chinezen steeds slechter gaan eten en daardoor steeds vaker last krijgen van overgewicht en diabetes.

Reageer op dit artikel