nieuws

McDonald’s wil aantal koeienscheten indammen

Snacks

McDonald’s in Groot Brittanië gaat onderzoek doen hoe de winderigheid van koeien in te dammen. De keten gebruikt jaarlijks honderdduizenden koeien voor haar hamburgers en die zijn goed voor een flinke portie broeikasgassen.

McDonald’s wil aantal koeienscheten indammen

McDonald’s in Engeland heeft jaarlijks 350.000 koeien nodig voor haar hamburgers. De keten laat een driejarig onderzoek uitvoeren hoe de uitstoot van methaan is terug te dringen. Het onderzoek wordt op 350 boerderijen, van de 16.000 die leverancier zijn van de keten, uitgevoerd, meldt de Engelse krant The Guardian.

De winderigheid van koeien is voor 4 procent verantwoordelijk van de totale uitstoot aan broeikasgassen in het Verenigd Koninkrijk. De gassen die koeien uitstoten zijn 23 keer schadelijker dan CO2. Hoe vervolgens de uitstoot aan broeikasgassen door koeien moet worden terug gedrongen dient het onderzoek ook uit te wijzen.

Een studie in Amerika toonde eerder al aan dat iedere cheeseburger voor ongeveer 3,1 kg aan CO2-uitstoot verantwoordelijk is.

Reageer op dit artikel