nieuws

McDonald’s slankt het menu af

Snacks

Bij McDonald’s in Amerika krijgt het menu een makeover. Een aantal slecht lopende items worden gesaneerd en aan het ontbijt wordt havermout(pap) toegevoegd.

McDonald’s slankt het menu af

In een memo aan de franchisenemers, dat is uitgelekt naar de media, kondigt McDonald’s aan dat de Big N’ Tasty (in september), Mac Snack Wrap (augustus) en de fruit en walnoot salade van het menu verdwijnen. Tegelijkertijd is aangekondigd dat de hamburgerketen in januari havermoutpap, waarmee momenteel uitgebreid wordt getest, aan het menu toevoegt om het ontbijtaanbod te versterken.

Gezond voor gast en bedrijf

De menuveranderingen, met name de toevoeging van havermout, kunnen gezond uitpakken, zowel voor de gasten als de keten, zo meldt een analist in de Chicago Tribune. ‘De perceptie is dat het ontbijtmenu van McDonald’s ongezond is en we zien een toenemende vraag naar gezonde items.’ Bovendien kan McDonald’s, nog altijd de grootste met fastfoodontbijtjes, nu ook op dit vlak met een gezond menu—itemm de concurrentie weer aan met Starbucks, dat al eerder havermout (foto) toevoegde, en Subway, dat een gezonde ontbijtsandwich lanceerde.’

Menu werd te uitgebreid

De afslanking van het menu wordt door ex-McDonald’s executive en foodserviceconsultant Richard Adams geprezen. ‘Het menu werd voor het personeel te uitgebreid om te handlen. De fastfood industrie is gebouwd op simpele en smalle menu’s.’ Van de Snack Wrap en Big N’Tasty werden er in sommige restaurants bovendien maar tien tot vijftien per dag verkocht.

Reageer op dit artikel