nieuws

McDonalds Kampen zet in op duurzaamheid

Snacks

De nieuwe McDonalds in Kampen zet in op duurzaamheid. LED-spots, speciale friteuses en waterloze toiletten moeten het milieu en de kosten sparen. Alle klanten die vandaag tussen 12.00 en 13.00 uur in een auto door de McDrive gaan, krijgen een gratis hamburger menu.

McDonalds Kampen zet in op duurzaamheid

Het is voor franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra de ideale mogelijkheid zijn nieuwe restaurantkeuken te testen. Het restaurant opent donderdag officieel.

Duurzaamheid was volgens Feenstra de rode draad tijdens de ontwikkeling en bouw van het restaurant. Hij heeft een aantal speciale duurzame foefjes geïnstalleerd om alles zo energie en – waterzuinig mogelijk te laten verlopen.

Zo installeerde hij LOV fat friteuses. Die gebruiken de helft van het normale vet en dit vet wordt ieder uur gefilterd. Daarnaast investeerde hij in een speciale luchtzuiveringsinstallatie die per jaar ruim 12.000 kilogram minder co2 uitstoot.

Een waterloos toilet moet zorgen voor een besparing van ruim 200.000 liter drinkwater en de 200 LED-spotjes in de hal reduceren het energieverbruik ook drastisch.

Het nieuwe restaurant beschikt over 180 zitplaatsen en heeft daarnaast een dakterras met nog eens 60 zitplaatsen. Binnen is ook nog een speciale Birthday Partyroom en een Playland voor kinderen.

Reageer op dit artikel