nieuws

McDonald’s India moet na 12 jaar winst maken

Snacks

McDonald’s in India verwacht dit jaar eindelijk eens wat te verdienen. Het bedrijf heeft in de 17 jaar dat het in het land aanwezig is nog nooit zwarte cijfers geschreven.

McDonald’s India moet na 12 jaar winst maken

Dat er nooit winst is gemaakt komt doordat het bedrijf uitermate grote investeringen moest doen. In totaal werd in 17 jaar zo’n 190 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuur, zoals koel- en vrieshuizen en natuurlijk restaurants waarvan India er meer dan 100 telt.

Bovendien moesten voor de Indiase markt nieuwe snacks ontwikkeld worden. Bestaande producten als hamburgers zijn niet geschikt. Die zijn in het voornamelijk Hindoeïstische land uit den boze, koeien zijn namelijk heilige dieren. Daarnaast kent India een grote groep vegetariërs.

McDonald’s telt in India meer dan 100 restaurants en wil er dit jaar nog eens 20 openen.

Zie ook:

Reageer op dit artikel