nieuws

McDonald’s in Engeland wil halal hamburgers serveren

Snacks

McDonald’s wil in Engeland halal hamburgers gaan serveren. De keten hoopt daarmee meer Moslims te trekken.

McDonald’s in Engeland wil halal hamburgers serveren

In islamitische landen staan ze al lang op het menu, hamburgers van halal geslacht vlees. En bijvoorbeeld restaurants in Israël serveren koshere producten.

Nu is Engeland mogelijk aan de beurt. ‘We zijn dit aan het onderzoeken, want het is niet gemakkelijk om op halal vlees over the stappen’, zegt Steve Easterbrook namens de keten in de Engelse krant The Express.’

In Australië heeft de keten in twee restaurants ervaring met de verkoop van halal hamburgers. Die zijn meer omzet gaan draaien hoewel de reacties van de gasten gemengd zijn. Meer moslims bezoeken de restaurants. Niet moslim gasten vinden dat de keten er hen te weinig op attendeert dat ze een halalburger krijgen voorgeschoteld.

Reageer op dit artikel