nieuws

McDonald’s gaat kip en vis vers bereiden

Snacks

McDonald’s introduceert een nieuw keukensysteem, waarbij de kroketten, kip- en visproducten pas worden bereid als ze besteld worden. Dit is voornamelijk gedaan om de kwaliteit van deze producten te verbeteren, laat McDonald’s Nederland weten.

McDonald’s gaat kip en vis vers bereiden

Ook hoeft er geen voedsel meer worden weggegooid. ‘Tot nu toe werken onze keukens met reeds bereide voorraden, met een houdbaarheid van maximaal tien minuten’, zegt Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

‘Dat gaat met het nieuwe systeem veranderen. Onze producten McChicken, McKroket, Filet-o-Fish, Chicken- en Fish McNuggets en Chicken Gourmet worden in de BOP-keukens pas klaargemaakt wanneer de gast ze bestelt. Producten zijn hierdoor nog verser.’

Het systeem BOP (Bridge Operating Platform) wordt de komende drie jaar in alle 220 Nederlandse vestigingen geïnstalleerd. Dit jaar krijgen minstens vijftig restaurants het nieuwe systeem.

In een aantal testrestaurants in Nederland (Alphen aan den Rijn en Heesch) en het buitenland, waar het systeem al in gebruik is, ervaart het personeel een grotere rust in de keuken door het BOP, meldt McDonald’s.

Meer McDonald’s berichten:

Reageer op dit artikel