nieuws

McDonald’s Duitsland zoekt groei in koffie

Snacks

McDonald’s in Duitsland wil jaarlijks 160 McCafé vestigingen openen. Inmiddels hebben al 200 van de 1276 Duitse vestigingen van de keten een McCafé als shop in shop binnen hun deuren.

McDonald’s Duitsland zoekt groei in koffie

McDonald’s Duitsland zet niet meer in op alleen hamburgers en frites. De keten wil de komende jaren vooral groeien met McCafé vestigingen. Per jaar moeten er 160 bijkomen. Overwegend in de bestaande restaurants van de keten. De hamburgerketen gaat met kwaliteitskoffie de concurrentie aan met koffie ketens Tchibo en Starbucks.

McDonald’s is met 200 McCafés op dit moment de op een na grootste koffieaanbieder in Duitsland, alleen Tchibo is met ongeveer 500 vestigingen groter. ‘De tijd zal het leren of we die in kunnen halen’, zegt Duitsland-directeur Bane Knezevic in het Hamburger Abendblatt.

Reageer op dit artikel