nieuws

Loterijwinnaar terug naar baan bij McDonald’s

Snacks

Engelsman Luke Pittard (25) werkte bij de McDonald’s in Cardiff, tot hij ruim anderhalf jaar geleden 1,3 miljoen pond (1,7 miljoen euro) won in de nationale loterij. Meteen zegde hij zijn werk op. Nu is hij weer terug bij het fastfoodrestaurant, omdat hij zijn werk en de collega’s miste.

Loterijwinnaar terug naar baan bij McDonald’s

Eerst vierde hij de winst zoals veel loterijwinnaars: hij kocht een nieuw huis, gaf een enorme bruiloft en ging op huwelijksreis naar de Canarische eilanden.

Toen 18 maanden na de loterijtrekking de rust was weergekeerd, realiseerde Pittard zich dat hij zijn baan miste.

Die kreeg hij terug, en nu staat hij volledig tevreden weer hamburgers te bakken voor 7,5 euro per uur. ‘Iedereen verklaart me voor gek, maar ik zeg ze: er is meer in het leven dan geld’, zegt hij in de Engelse tabloid Daily Mail.

Nu verdienen hij en zijn vrouw, die ook bij hetzelfde restaurant werkte toen de jackpot viel, per maand meer aan rente dan dat Pittard aan loon mee naar huis neemt. Toch steunt zijn vrouw zijn beslissing terug te gaan. ‘We vonden het allebei geweldig daar, en hebben er veel vrienden werken.’ Zelf wil ze overigens niet meer terug.

Meer berichten over McDonald’s:

Reageer op dit artikel