nieuws

Kroketten van supermarkt ontploffen

Snacks

Supermarkt-discounter Lidl heeft de rundvleeskroketten van het merk Biz BIz uit het schap gehaald. Het eten van de kroketten is gevaarlijk omdat ze kunnen ontploffen.

Kroketten van supermarkt ontploffen

De fabrikant van de Biz Biz-kroketten (Lévèrdo uit Deurne) riep consumenten maandag in een advertentie op om de aangeschafte snacks terug te brengen naar de supermarkt, omdat ze na verhitting met kracht open kunnen springen. De gloeiend hete ragout van de kroket kan zo in het gezicht komen.

Het komt wel vaker voor dat kroketten uit elkaar springen als zich door verhitting een teveel aan waterdamp vormt in de kroket en deze niet kan ontsnappen. Het is echter meer dan tien jaar geleden dat ook cafetariahouders te maken hadden met een partij ‘plofkroketten’.

De Voedsel en Waren Autoriteit is een onderzoek gestart. Dat doet de instantie altijd als een producent een melding als deze doet.
Consumenten die de kroketten terugbrengen naar de supermarkt krijgen hun geld terug.

Reageer op dit artikel