nieuws

Kroket onmisbaar in buitenland

Snacks

Nederlanders die in het buitenland wonen, missen vooral kroketten en frikadellen. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van Radio Nederland Wereldomroep.

Kroket onmisbaar in buitenland

De omroep vroeg Nederlanders in den vreemde een top drie samen te stellen van typisch Nederlandse voedingsproducten die node worden gemist. Na de kroket en frikadel wordt ook Goudse kaas erg gemist, zo blijkt uit de peiling. Op de derde plaats van gemiste Nederlandse voedingsmiddelen staat drop, gevolgd door hagelslag en rookworst.

Meenemen

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen die in het buitenland werken en emigranten na een vakantie in Nederland de gewilde etenswaren meenemen. Ook wordt bezoekers vaak gevraagd de lekkernijen mee te brengen.

Slechts 12 procent maakt gebruik van internet om etenswaren te bestellen. Driekwart van de ondervraagden geeft aan af en toe zelf thuis typisch Nederlandse kostjes te koken of aan het bakken te slaan.

Zie ook:

‘Fransman snapt niets van kroket met mosterd’

Kroket onmisbaar in buitenland

Reageer op dit artikel