nieuws

Kloonburger binnen drie jaar op menu

Snacks

Binnen twee a drie jaar staan hamburgers gemaakt van gekloond vee op het menu bij de Amerikaanse fastfoodketens. Die voorspelling doet Dr. Simon Best, voorzitter van de Engelse Bio Industry Association (BIA).

Kloonburger binnen drie jaar op menu

Experts geloven, zo zegt Best in de internetkrant The Scotsman, dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het klonen van dieren een normaal verschijnsel is in de landbouw. Dat komt volgens de BIA-voorzitter omdat het niet lang zal duren voor dat melk en vlees van gekloonde dieren is goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Na zes jaar studie zijn de Amerikaanse voedselautoriteiten (FD) er van overtuigd dat vlees van gekloonde dieren geen risico vormen bij menselijke consumptie. Naar verwachting wordt het gebruik van vlees en melk dan ook volgend jaar al toegestaan. Best verwacht dat fastfoodketens dan al snel gebruik zullen van dit vlees.

In Europa zal het langer duren eer er ‘gekloond vlees’ op het bord komt. De verwerking van vlees van gekloonde dieren zal hier met veel meer regelgeving gepaard gaan dan in Amerika. En zal bovendien gemeld moeten worden op etiketten en dergelijke, iets wat volgens Amerikaanse wetgeving niet nodig is.

Reageer op dit artikel