nieuws

Kiwi burgers veroveren Engeland

Snacks

De van oorsprong Nieuw Zeelandse hamburgerketen Gourmet Burger Kitchen verovert Engeland met halsbrekende snelheid. Sinds begin 2006 zijn 13 restaurants geopend en dat brengt het totaal op 28 in Engeland.

Kiwi burgers veroveren Engeland

Gourmet Burger Kitchen is pas zes jaar geleden opgericht door drie Nieuw Zeelanders, die overigens hun eerste vestiging openden in Londen. Verleden jaar werd de keten overgenomen voor ongeveer €14 miljoen door Clapham House Group (CHG) dat meerdere horecaformules uitbaat.

Sindsdien zit de vaart er goed in. In april opende de keten nog eens twee vestigingen en deze maand komen er weer twee bij. Moederbedrijf CHG ziet veel potentieel in de keten en is op zoek naar ongeveer 100 locaties. De restaurants zijn vanaf de start winstgevend en met die cash wordt de snelle uitbreiding gefinancierd.

GBK is gespecialiseerd in premium hamburgers en de restaurants hebben een informele ‘Kiwi’ (Nieuw Zeelandse) sfeer. Hamburgers gaan over de toonbank voor prijzen vanaf ongeveer 10 euro en hebben namen als Kiwiburger, Chicken Camembert en Jamaican.

Reageer op dit artikel