nieuws

Kinderen gymen bij McDonald’s

Snacks

McDonald’s zet niet alleen gezonde items op de menu’s om het imago op te poetsen. Kinderen kunnen in sommige Amerikaanse restaurants nu ook de ingenomen calorieën weer uitzweten.

Kinderen gymen bij McDonald’s

In Santa Ana, Californië opende onlangs de vierde vestiging met een zogenaamde R Gym (een minigymzaaltje). Een ruimte met (fiets)hometrainers gekoppeld aan een spelcomputer, klim- en duikelrekken, hindernisbaan, klimtouwen en hier en daar zelfs een minibasketbalveld. Gericht op kinderen van vier tot twaalf jaar.

De Amerikaanse krant Orange County (Calif.) Register meldt dat kort na de opening de kinderen al in de rij stonden om te gaan sporten.

Gezondheidsdeskundigen reageren gematigd optimistisch op het initiatief. ‘Het is natuurlijk niet de bedoeling te gymen terwijl je een Big Mac eet’, aldus een woordvoerder van een organisatie voor Lichamelijke Oefening.
Een voedingsdeskundige heeft ook gemengde gevoelens bij het initiatief. ‘De hoeveelheid calorieën die de kinderen daar verbranden komen niet in de buurt bij de hoeveelheid die ze hebben geconsumeerd.’

Het komend jaar worden er in Californië twintig van dit soort gymzaaltjes bij restaurants geopend.

Reageer op dit artikel