nieuws

Kaviaar concurreert met kroket en frikandel

Snacks

Wie even geen zin heeft in een kroket of frikandel uit de automaat, kan in de Russische hoofdstad Moskou nu ook kaviaar uit de muur trekken. Een dertigtal automatieken biedt liefhebbers kaviaar ‘on the go’, zo bericht het Duitse persbureau DPA.

Kaviaar concurreert met kroket en frikandel

De kaviaarautomatieken zijn onder de naam Ikramat in het Moskouwse straatbeeld te vinden; ikra is Russisch voor kaviaar. Voor een hoeveelheid van 100 gram betaalt men 150 roebel (bijna 4 euro), voor een grotere hoeveelheid van 320 gram 600 roebel (ongeveer 15 euro). In Rusland wordt veel kaviaar zowel geproduceerd als gegeten. Veel Russen zouden echter nog achterdochtig staan tegenover het zwarte goud uit de Ikramat. De uitbater van de automaten stelt echter dat de kaviaar zonder toevoeging van conserveringsmiddelen bij 4 graden onder nul acht maanden houdbaar is.

Reageer op dit artikel