nieuws

Kaasrel: VWA kijkt naar McDonald’s

Snacks

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat zich mengen in de kaasrel. De VWA gaat kijken of er gebruik wordt gemaakt van nepkaas en heeft daarbij bijzondere aandacht voor de Cheeseburger van McDonald’s.

Kaasrel: VWA kijkt naar McDonald’s

Dat meldt het Algemeen Dagblad. ‘McDonald’s beweert dat er iets anders op de Cheeseburger zit dan het daadwerkelijk is. Dan wordt de consument echt misleid’, zegt VWA-voorlichter Astrid Bergman in de ochtendkrant.

VWA gaat binnenkort een aantal fabrikanten bezoeken waar kaas wordt verwerkt in hun eindproduct. De organisatie stelt dat wanneer er gebruik wordt gemaakt van nepkaas, dit altijd vermeld moet worden op het etiket. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van misleiding, aldus de VWA.

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het gebruik van nepkaas toegestaan is zolang het op het etiket staat vermeld.

Eerder deze week meldde het RVU-televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde dat op basis van eigen onderzoek veel kaas op pizza’s, cheeseburgers, moussaka en lasagne nep is. Donderdag 28 augustus wordt het bewuste programma uitgezonden.

McDonald’s en New York Pizza hebben naar aanleiding de kaasrel gereageerd. McDonald’s meldt dat het gebruik maakt van Cheddar Cheese smeltkaas. Dat is volgens een woordvoerder van de fastfoodgigant Cheddar Cheese met toevoegingen van boter, water, zout en kruid en ‘volkomen gebruikelijk’.

Reageer op dit artikel