nieuws

Just Eat wist al jaar van betaal-lek

Snacks

De fout in het betalingssysteem van de etenbestelwebsite Just-Eat.nl is al een jaar geleden gemeld bij de site door de toenmalige ontdekker zelf. ‘Het is nooit gecontroleerd’ zegt hij nu.

Just Eat wist al jaar van betaal-lek

‘Simpel gezegd: het is verwaarloosd’, aldus security consultant Stan Pluymen. In juli 2008 kwam hij er al achter dat je bij Just-Eat.nl door een fout voor één cent pizza’s kon bestellen. ‘Ik heb het in augustus uitgebreid besproken en ook gemeld aan Laurens Groenendijk, de directeur van Just-Eat.’

Pizza’s voor een cent

Groenendijk bevestigt het verhaal nu tegenover Webwereld.nl: ‘Ik heb het toen naar onze developers doorgestuurd en toen is het naar ons weten opgelost. Totdat we zo’n anderhalve maand geleden ontdekten dat het gat niet is gedicht.’

Later werd het nog steeds bestaande lek ontdekt door een aantal studenten die voor slechts een paar cent eten konden bestellen. Vooral studentenclubjes uit Groningen, Breukelen en Utrecht hebben misbruik gemaakt van het lek. De schade loopt mogelijk op tot 30.000 euro.

Alsnog betalen

Groenendijk wil dat de studenten alsnog voor hun bestelling betalen. Hij laat weten dat er momenteel ‘met man en macht’ gewerkt wordt aan de beveiliging van Justeat.nl. Het is nog niet bekend waar het precies fout gaat.

Het gat is inmiddels wel gedicht. ‘Je kunt de prijs nog wel aanpassen, maar er komt geen bestelling meer door.’ Groenendijk verzekert dat het probleem woensdag is opgelost.

Reageer op dit artikel