nieuws

Jarige Beckers trakteert in Leidse snackbar

Snacks

Vandaag kan heel Leiden gratis een lekkere snack weghappen bij cafetaria Vork aan het Bevrijdingsplein. Snackfabrikant Beckers viert dit jaar haar 50e verjaardag en deelt daarom 2 uur lang ‘pikandellen’ uit: de vierkante en pittige variant op de frikandel.

Jarige Beckers trakteert in Leidse snackbar

Cafetariahouder Mathieu van Engelen: ‘We hebben de pikandel onlangs toegevoegd aan ons aanbod en het is een groot succes: een lekkere variant op de ouderwetse frikandel. De frikandel is trouwens – net als in de rest van Nederland – de populairste snack uit ons assortiment.’

‘Omdat het precies 50 jaar geleden is dat Jan Beckers de frikandel heeft uitgevonden, zijn we het hele jaar al bezig met festiviteiten rondom deze jubilerende snack’, aldus Jorgo Lialiangas van snackfabrikant Beckers.

Het publiek van Cafetaria Vork is heel divers, aldus Mathieu van Engelen. ‘Studenten, ouderen, politieagenten, eigenlijk de hele buurt. Allemaal nette mensen die houden van een goeie snack.’ Ook scholieren die na de examenstress wel zin hebben in een lekkere snack, zijn van harte welkom bij Vork.

Het pikandellen uitdelen duurt maar liefst 2 uur: op 11 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op het Bevrijdingsplein 80 in Leiden, op de hoek tegenover het politiebureau.

Reageer op dit artikel