nieuws

Italianen woedend over McItaly

Snacks

Veel Italianen zijn boos op McDonald’s omdat de keten de McItaly op de markt heeft gebracht. De hamburger bestaat uit producten met de kleuren van de Italiaanse vlag (rood, groen en wit) en komen uit bepaalde streken van Italië.

Italianen woedend over  McItaly

‘McDonalds spreekt Italiaans’, is de slagzin die de verkoop van de burger moet stimuleren. Volgens criticasters wordt met de burger de Italiaanse keuken ondermijnd en dat de Italiaanse waarden te grabbel gegooid. ,,Er wordt geld verdiend door samen te werken met een multinational die lokale producenten kapot probeert te maken’’, meldt de oprichter van de slowfood-beweging.

De Italiaanse minister van Landbouw verweert zich door te zeggen dat de McItaly zo’n 3,5 miljoen euro per maand extra omzet voor de boeren oplevert. Die kunnen dat goed gebruiken in deze zware tijden, zo stelt de minister.

Reageer op dit artikel